5 tips voor een industriële tuin

Het voorjaar is aangebroken en het zonnetje schijnt! Hup aan de slag in de tuin. Ben je fan van industrieel en wil je je tuin ook een industriële look geven? Maar hoe doe je dat eigenlijk. In deze blog geven we je een aantal praktische tips voor een stoere en industriële tuin. Lees je even mee.

Antraciet

De koele tonen van zwart en antraciet kunnen op veel manieren gecombineerd worden. Als je een strakke inrichting hebt met harde lijnen, is dit een ideale kleur voor je tuin- of terrasvloer! De combinatie ziet er vooral mooi uit tegen oude houten oppervlakken zoals een schuur of vergrijsde schuttingpanelen.

Accessoires van metaal

Metalen bloempotten zijn een geweldige manier om overal in je tuin wat industriële flair toe te voegen. Ze zijn er in allerlei verschillende ontwerpen en maten, zodat je er een kunt vinden die past bij welke look of grootte je voorkeur voor de tuin ook heeft! Of wat dacht je van een grote metalen vuurschaal of vuurkorf. Met metalen accessoires geef je de tuin direct een stoere look.

Beton

Beton gaat heel goed samen in een industrieel interieur. Ook in de tuin kun je betonnen elementen toevoegen om een industrieel tintje te geven aan de tuin. Je hoeft niet de gehele tuin vol te storten met beton, enkel robuuste elementen, pilaren of plantenbakken zullen al volstaan.

Voeg wat groen toe

In de industriële tuin is groen essentieel om het minder koud en hard te laten aanvoelen. Ook op een terras mag dit niet ontbreken! Vooral met stevige materialen als beton of metaal kun je een uitnodigende ruimte voor gasten creëren door planten te combineren die ook in deze milieus goed groeien – planten als bamboe geven extra karakter, terwijl ze ook schaduw geven tegen direct zonlicht wanneer dat tijdens warme zomerdagen het meest nodig is.

Robuuste tuinmeubels

Grote en robuuste tuinmeubels geven karakter aan het terras of tuin. Wat dacht je van een 300 m tuintafel met stalen onderstel. Voeg hieraan een prachtige set stoelen en je hebt een eyecatcher te pakken.

Andere berichten uit deze categorie

Beginnende tuinier? Dan heb je deze spullen nodig van de zaadhandel!

Lees dit artikel

Hoe kiest u de mooiste sierhekken voor uw tuin?

Lees dit artikel