Beginnende tuinier? Dan heb je deze spullen nodig van de zaadhandel!

Als beginnende tuinier heb je meer nodig dan tien groene vingers voor een goede start. Het kan lastig zijn om al je benodigdheden te vinden en verzamelen. Vooral als je geen achtergrond hebt met het tuinieren, en weinig spullen in de schuur hebt staan. Daarom hebben we hier een lijstje opgesteld met een aantal spullen die je als tuinier nodig hebt en die je eenvoudig bij een zaadhandel kunt verkrijgen.

Snoeischaar van de zaadhandel

Allereerst, de snoeischaar. Deze gebruik je voor het snoeien van bijvoorbeeld rozen of heesters. Het is een handige tool voor het doorsnijden van takken door die niet dikker zijn dan een vinger. Als je dus net begint met het uitruimen van een (eventueel verwaarloosde) tuin, is een snoeischaar zeer handig om op zak te hebben. Je kunt het best kiezen voor een snoeischaar waarbij de messen langs elkaar heen gaan (papegaaienbek). Dit type snoeischaar knipt takken het best door en kun je vinden bij winkels zoals tuinplus.nl.

Plantenschepje

Met een plantenschop kun je planten of bloembollen in de grond zetten. Het is een klein schepje die heel makkelijk te gebruiken is. Als je grond niet zo heel los is, kun je gemakkelijk een plantenschepje gebruiken. Je kunt uiteraard ook je handen gebruiken voor het plaatsen van planten of bloembollen, maar een plantenschepje is wel een stuk praktischer.

Schop

Een schop behoort in elke tuin, en is één van de standaard gereedschappen van een succesvolle tuinier. Als je een vrij kleine tuin hebt, kun je het best kiezen voor een smallere schop. Je zult merken dat dat net wat lichter werken is. Voor het omspitten van grond, kun je een steekschop op spade gebruiken.

Handcultivator

Een handcultivator is een gereedschap die je in veel tuintjes tegenkomt. Het is een krabbetje die verbonden is met een wat langere stok. Met een handcultivator kun je het onkruid tussen planten wieden verwijderen. Het is daarmee ideaal voor in de moestuin. Ook is het een handige tool om te hebben als je met een beginnende tuin te maken hebt waar nog veel zwarte grond los getrokken moet worden ter voorbereiding voor het zaaien. Het is overigens aan te raden om voor een handcultivator te gaan die niet al te groot is. Dat maakt het fijner om mee te werken.

Kruiwagen

Een kruiwagen is eigenlijk onmisbaar voor het werken in de tuin. Je gebruikt het voor grasmaaien, verticuteren, bladharken en nog veel meer andere bezigheden in de tuin. Voor de beginnende tuinier is het aan te raden om voor een niet al te grote kruiwagen te kiezen. Zo kun je goed wennen aan het gebruiken van de wagen.

Handschoenen

En als laatst, maar zeker niet het minsts, heb je als tuinier een goed paar handschoenen nodig. Als je continu met je vingers in het aarde bezig bent, is het verstandig om te investeren in goede handschoenen. Zo hou je je handen schoon en bescherm je je handen tegen eventuele scherpe objecten in de bodem.

Andere berichten uit deze categorie

Hoe kiest u de mooiste sierhekken voor uw tuin?

Lees dit artikel

5 tips voor een industriële tuin

Lees dit artikel