Do’s en dont’s voor een schone tegelvloer

Een tegelvloer kan een prachtige toevoeging zijn aan je huis, maar om ervoor te zorgen dat hij er altijd stralend uitziet, is het essentieel om de juiste schoonmaakmethoden toe te passen. In deze blogpost delen we zeven cruciale do’s en don’ts om je te helpen je tegelvloer in topconditie te houden. Volg deze tips en geniet van een schone en glanzende vloer waar je trots op kunt zijn!

Do’s voor het schoonmaken van je tegelvloer

 1. Do: Gebruik een zachte borstel of dweil om dagelijks los vuil te verwijderen.
  Om je tegelvloer vrij te houden van stof, vuil en kruimels, is het belangrijk om dagelijks een zachte borstel of een dweil te gebruiken. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen op je tegels veroorzaakt. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken dan kun je ook kiezen voor een robotstofzuiger of steelstofzuiger met dweilfunctie van Eziclean.
 2. Do: Maak regelmatig gebruik van milde schoonmaakmiddelen en warm water om de tegels te reinigen. Voor een grondige reiniging van je tegelvloer kun je milde schoonmaakmiddelen gebruiken in combinatie met warm water. Zorg ervoor dat de schoonmaakmiddelen geschikt zijn voor tegels en volg de instructies op de verpakking voor de juiste verdunning.
 3. Do: Grondig spoelen met schoon water om zeepresten te verwijderen. Na het schoonmaken met schoonmaakmiddelen is het belangrijk om je tegelvloer grondig af te spoelen met schoon water. Hierdoor worden eventuele zeepresten volledig verwijderd, waardoor er geen strepen of residu achterblijft.
 4. Do: Droog de tegels na het reinigen om vlekken te voorkomen. Het is raadzaam om je tegelvloer na het schoonmaken droog te maken met behulp van een droge doek of een dweil. Dit voorkomt dat er water op de tegels achterblijft, wat vlekken kan veroorzaken.
 5. Do: Gebruik beschermende matten bij de ingangen om vuil en gruis te verminderen. Om te voorkomen dat vuil en gruis je tegelvloer beschadigen, is het een goed idee om beschermende matten bij de ingangen te plaatsen. Deze matten vangen het meeste vuil op voordat het je vloer bereikt, waardoor je vloer langer schoon blijft.
 6. Do: Raadpleeg de fabrikant voor specifieke reinigingsinstructies. Elke tegelvloer is uniek en kan specifieke reinigingsbehoeften hebben. Het is daarom verstandig om de reinigingsinstructies van de fabrikant te raadplegen. Deze instructies kunnen je helpen de beste schoonmaakmethoden en producten voor je tegels te bepalen.
 7. Do: Onderhoud de voegen regelmatig om schimmelvorming te voorkomen. De voegen tussen je tegels kunnen vatbaar zijn voor schimmelvorming. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Gebruik een geschikte voegenreiniger en een borstel om de voegen schoon te houden en schimmelvorming te voorkomen.

Nu we de belangrijkste do’s hebben besproken, is het ook essentieel om op de don’ts te letten. Hier zijn een paar dingen die je moet vermijden bij het schoonmaken van je tegelvloer:

 1. Don’t: Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die krassen kunnen veroorzaken.
 2. Don’t: Gebruik geen harde borstels of schuursponzen die de tegels kunnen beschadigen.
 3. Don’t: Vermijd het gebruik van bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de voegen kunnen verkleuren.
 4. Don’t: Gebruik geen te veel water bij het schoonmaken, omdat overtollig water de voegen kan beschadigen.
 5. Don’t: Vermijd het gebruik van stoomreinigers, omdat deze de voegen kunnen verzwakken.

Met de juiste benadering van het schoonmaken van je tegelvloer kun je ervoor zorgen dat hij er altijd stralend uitziet. Volg de do’s die we hebben besproken, vermijd de don’ts en geniet van een schone en prachtige tegelvloer in je huis. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele specifieke reinigingsinstructies van de fabrikant op te volgen. Met deze tips kun je langdurig van je tegelvloer genieten!

Andere berichten uit deze categorie

Creëer een prachtige buitenkant voor je huis: Opties voor het verbeteren van de uitstraling

Lees dit artikel

Stalen taatsdeuren: hoogwaardig staal en een uniek mechanisme

Lees dit artikel

Hoe organiseer je gereedschap op een efficiënte manier?

Lees dit artikel