Een opgeruimd huis in 30 minuten

Af en toe lijkt het net of we geen tijd meer hebben voor het huishouden. Gelukkig is hier de oplossing. Met deze tips heb je aan slechts 30 minuten genoeg. Lees je even mee?

#1 Opbergruimte

Met voldoende opbergruimte kun je veel ergernis voorkomen. Het hoeft niet altijd een grote kast te zijn in de woonkamer. Er zijn legio mogelijkheden om extra opbergruimte te creëren, zoals het gebruik van manden, kisten en bakken. Hou je van landelijk of bohemian? Dan zijn rotan of zeegras manden sowieso een musthave. Heb je ruimte over in de bijkeuken of onder de trap? Ideaal als extra opbergruimte!

#2 De one minute rule

Alle kleine taakjes die je binnen een minuut kunt uitvoeren, ga je nu direct doen!

  • Gelezen folders op de tafel? Weg ermee
  • Vaat door het huis in de vaatwasser of afwassen
  • Alles van het aanrecht wat er niet hoort en afdoen met een schone doek
  • Slingerende kleding die je niet meer draagt? In de wasmand!

Doe dit tweemaal per dag en je huis zal structureel opgeruimd blijven.

#3 Alle snoeren op een centrale plek

Gebruik een lade of een mand voor de losse snoeren in je huis. Al die losse snoeren in het zicht, ziet er slordig uit in een woning. Zet de mand met snoeren op een gemakkelijke plek zodat iedereen de snoeren kan pakken én terugleggen. Wordt een snoer nooit gebruikt? Geef het dan aan de kringloop of gooi het weg.

#4 Sorteren

Kopjes bij kopjes, pannen bij pannen, bestek bij bestek. Orde en rust begint bij het sorteren van items. Bij het opruimen houd je rekening met items die vaak gebruikt worden en items die minder vaak worden gebruikt. Veelgebruikte items zet je op een logische plek. Een schaal die je maar een keer in de maand gebruikt, kan ook in de bijkeuken kast staan.

#5 Minimaliseren

De afgelopen twintig jaar zijn we steeds meer gaan consumeren. Dat is helemaal niet nodig. Minimaliseren zorgt juist voor een opgeruimd en rustgevend huis. Loop eens per jaar door je woning om na te gaan of er spullen zijn die je nooit gebruikt. Heb je het een jaar niet gebruikt? Maak er iemand anders blij mee.

Wil je iets nieuws kopen voor in de woning? Dan moet er ook iets gaan. You know the rules!

Andere berichten uit deze categorie

Creëer een prachtige buitenkant voor je huis: Opties voor het verbeteren van de uitstraling

Lees dit artikel

Do’s en dont’s voor een schone tegelvloer

Lees dit artikel

Stalen taatsdeuren: hoogwaardig staal en een uniek mechanisme

Lees dit artikel