iPhone 13 zou sneller opladen kunnen ondersteunen dan iPhone 12

Apple ondersteunt mogelijk iets sneller opladen op de iPhone 13 met een 25W USB-C voedingsadapter, beweert een nieuw gerucht. Ter vergelijking: iPhone 12 ondersteunt snelladen met een adapter van 20W.

iPhone 13 ondersteunt sneller opladen met een 25W adapter

Volgens een schetsmatig gerucht kun je met de aankomende iPhone 13-familie de telefoon nog sneller opladen dan met de iPhone 12-familie mogelijk is, maar daarvoor heb je wel een 25W USB-C voedingsadapter nodig. En omdat Apple geen muurladers meer bundelt met iPhones, moet je misschien een 25W-adapter kopen, tenzij je er toevallig al ergens een hebt liggen.

Zo niet, dan verkoopt Apple je graag zijn komende 25W USB-C voedingsadapter. Natuurlijk hoef je niet specifiek bij Apple een snellere oplader te kopen. Integendeel, elke muurlader van 25 W of hoger van een andere leverancier zou moeten volstaan, op voorwaarde dat hij het juiste stroomprofiel heeft.

Pro-modellen van de volgende iPhone zouden een grotere batterijcapaciteit hebben. Bijgevolg zouden deze iPhone 13-modellen ook een krachtigere iPhone 13 oplader nodig hebben om de oplaadsnelheid te behouden.

Snelladen op iPhones: De huidige stand van zaken

Door gebruik te maken van het USB-C Power Delivery-protocol kan snelladen op compatibele iPhones je toestel in 30 minuten van nul naar vijftig procent batterij brengen.

Deze huidige en toekomstige Apple-laders ondersteunen de snellaadfunctie op iPhones:

  • iPhone 8, X, XS en 11: 18W USB-C voedingsadapter
  • iPhone 12: 20W USB-C-oplader
  • iPhone 13: 25W USB-C-oplader (wordt in het najaar uitgebracht)

Apple biedt momenteel USB-C-stroomadapters met Power Delivery met een vermogen van 18, 20, 29, 30, 61, 87 en 96 W. Je kunt ook een lader van derden gebruiken, zolang deze compatibel is met USB-C Power Delivery en de stroomprofielen ondersteunt die nodig zijn om een iPhone snel op te laden.

Naast een compatibele lader en iPhone is voor de snellaadfunctie ook een Lightning-naar-USB-C-kabel van Apple of een andere leverancier nodig, aldus het ondersteuningsdocument van het bedrijf.

Andere berichten uit deze categorie

Creëer een prachtige buitenkant voor je huis: Opties voor het verbeteren van de uitstraling

Lees dit artikel

Do’s en dont’s voor een schone tegelvloer

Lees dit artikel

Stalen taatsdeuren: hoogwaardig staal en een uniek mechanisme

Lees dit artikel