Is het materiaal van de sauna belangrijk?

Veel infrarood of IR sauna’s variëren in vorm, grootte, materiaal en constructie. Elk element waaruit je sauna is opgebouwd, heeft een effect op het niveau van de gezondheidsvoordelen (of risico’s) die de sauna biedt. Sommige sauna’s bevatten potentieel schadelijke materialen als een goedkoop alternatief voor meer kwaliteit saunamaterialen. Dit soort shortcuts zijn het niet waard om in te investeren voor de sauna die je kiest voor je huis of bedrijf.

Sauna hout

Ten eerste, kijk naar het hout dat gebruikt wordt in de sauna. IR sauna’s zijn vaak gemaakt van sparrenhout, redwood, hemlock, populier, lindenhout of ceder. Ceder is lang de go-to keuze geweest en is nog steeds de top optie van infrarood sauna’s vandaag. De beste soort ceder is Red Canadian Cedar.

Ceder is bestand tegen barsten en splijten bij verhitting en afkoeling omdat het een zachte houtsoort is. Het is ook het langst houdbare sauna hout beschikbaar. Het elimineert op natuurlijke wijze de aanwezigheid van schimmels en bacteriën – een belangrijke overweging bij het kiezen van saunamaterialen, aangezien de warme en vochtige ruimte van een sauna een uitstekende omgeving is voor beide. Ten slotte is Red Canadian cederhout niet-aromatisch en heeft het een zeer zwakke ceder geur, zodat zelfs de meest gevoelige mensen van hun cederhouten infraroodsauna zullen houden. Op supersauna.nl kun je vaak kiezen tussen het goedkopere Hemlock hout of Red cederhout.

Saunakachels

De saunakachel is om voor de hand liggende redenen een belangrijk sauna materiaal, omdat hij verantwoordelijk is voor het soort ervaring dat je in jouw sauna krijgt. Er zijn twee belangrijke soorten saunakachels: carbon en keramiek. Koolstof paneel kachels zijn groter in omvang, verspreiden infrarood warmte gelijkmatiger, en produceren hoge kwaliteit, lange golf infrarood warmte, maar meestal, op een zwakker niveau.

Keramische kachels geven een grotere hoeveelheid infrarood warmte af dan carbon panelen, maar creëren hete plekken in de sauna en produceren kortere infraroodgolven van lagere kwaliteit. Een combinatie van de twee biedt het beste van beide werelden en levert weldadige lange golf infrarood warmte en veel ervan.

Elektromagnetische velden

Houd rekening met de hoeveelheid elektromagnetische velden bij het onderzoeken van de verschillende factoren en saunamaterialen voor je infrarood sauna. Voortdurende blootstelling aan hoge niveaus kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

In het dagelijks leven worden we blootgesteld aan elektromagnetische velden vanaf het moment dat we ’s morgens het licht aandoen tot de tijd die we overdag achter de computer doorbrengen. Gelukkig is het niveau van blootstelling relatief laag in normale werk- of thuis omgevingen, maar elke blootstelling brengt ons in gevaar om een gevaarlijk niveau te bereiken. Een laag elektromagnetisch veld infrarood sauna zorgt ervoor dat de blootstelling binnen de drempel blijft van wat als veilig wordt beschouwd.

Infrarood warmte wordt al jaren gebruikt als een therapeutisch voordeel, waarbij de kwaliteit van saunamaterialen met de tijd is verbeterd. Als gevolg daarvan profiteer je van een beter product en een optimale ervaring. Dit maakt het verschil bij de keuze van therapeutische infrarood sauna die het best bij je past.

Andere berichten uit deze categorie

Creëer een prachtige buitenkant voor je huis: Opties voor het verbeteren van de uitstraling

Lees dit artikel

Do’s en dont’s voor een schone tegelvloer

Lees dit artikel

Stalen taatsdeuren: hoogwaardig staal en een uniek mechanisme

Lees dit artikel