Wat is een schuurwoning? 

De naam zegt het eigenlijk al. Een schuurwoning lijkt qua uiterlijk heel veel op een schuur. In dit type woning wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de moderne en landelijke bouwstijl. Elementen zoals hout, metaal en strakke vormen zie je vaak terug in deze woning. Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor een schuurwoning. Je kunt stellen dat deze type woning in populariteit aan het toenemen is. Geen gek fenomeen, aangezien deze woningen zeer duurzaam gerealiseerd worden.

Houten schuurwoning

Schuurwoningen zijn meestal van hout gemaakt en komen in veel verschillende kleuren. De keuze is aan jou met welke soort, stijl of kleur je wilt gaan- natuurlijk uitziende planken die een aardse vibe afgeven? Ook een wit piket hekwerk in je inrichtingsplan gemengd? Er is hier geen fout antwoord! Wat het beste bij je smaak past werkt prima, zolang het maar die kenmerkende accenten heeft van de bouwstijl schuurwoning.

Moderne schuurwoningen

Schuurwoningen zijn nu populairder dan ooit tevoren. Dit type woning heeft een lage hoofdvorm die eenvoudig en sober is in zijn detaillering, met een nadruk op natuurlijke materialen zoals hout of baksteen voor de gevelmuren in plaats van industriële die typisch zijn bij andere types uit deze tijd, zoals roestvast stalen buizen die tussen kieren in hun oppervlaktestructuur gevuld zijn zodat ze gelijkmatig verweren in plaats van tegen elkaar in te gaan waar er na verloop van tijd natuurlijk vuil gekleurd patina te verwachten zou zijn. Veel moderne schuurwoningen zijn tevens voorzien met platen als dak- en gevelbekleding. Als interieur past een strakke en open indeling perfect in een schuurwoning. Houd er rekening mee om binnen en buiten mooi in elkaar over te laten vloeien.

Andere berichten uit deze categorie

Creëer een prachtige buitenkant voor je huis: Opties voor het verbeteren van de uitstraling

Lees dit artikel

Do’s en dont’s voor een schone tegelvloer

Lees dit artikel

Stalen taatsdeuren: hoogwaardig staal en een uniek mechanisme

Lees dit artikel