Welke kleuren kun je combineren met cognac?

Cognac is een populaire kleur die veelal wordt gebruikt voor stoelen, banken, poefs en fauteuils. De bruine kleur zie je met regelmaat terug in een robuuste, industriële of landelijke omgeving. De kleur cognac is helaas niet altijd gemakkelijk te combineren met andere kleuren. In dit artikel geven we antwoord op de vraag; welke kleuren kun je combineren met cognac?

Grijs

Grijs is een geweldige kleur om in een industriële ruimte te hebben. Het werkt ook goed met cognac en je kunt denken aan grijze meubels, vloer of muur. Ze gaan helemaal op in de achtergrond zonder al te veel aandacht weg te trekken van andere kleuren in het interieur.

Bruin

Alle bruintinten zijn te combineren met cognac. Vooral bruine houten kleuren passen goed bij cognac. In woningen met een teak of eiken eettafel wordt vaak gekozen voor cognac kleurige stoelen.

Groen

Donkergroen combineert perfect met cognac. Deze kleur zie je steeds vaker in een woning. Bijvoorbeeld bij een half geschilderde donkergroene muur in de woonkamer. Een cognac bank past hier zeker bij. Naast groen, kun je ook kiezen voor planten. Planten en cognac kleuren ook goed bij elkaar.

Blauw

Niet iedereen durft het aan, maar donkerblauw is een prachtige muurkleur voor in de woonkamer. Deze kleur combineert tevens zeer goed met cognac.

Lichte kleuren

Beige, crème en lichtgrijs geven je interieur een frisse look. De warme kleur cognac combineert goed met de sfeervolle aardse kleuren.

Cognac zitmeubelen in je interieur?

De kleur cognac past bij verschillende woonstijlen. Je ziet het veel terug in landelijke omgeving, maar ook in een industrieel interieur met warme tinten hoeft cognac niet te ontbreken. Hou je van gezelligheid, cognac will do it!

Andere berichten uit deze categorie

Een opgeruimd huis in 30 minuten

Lees dit artikel

Welke kleuren kun je gebruiken in een industrieel interieur? 

Lees dit artikel