Welke kleuren kun je gebruiken in een industrieel interieur? 

Kleurgebruik zijn essentieel bij het inrichten van het interieur. Ook in een industrieel interieur worden verschillende kleuren gebruikt. Over het algemeen zijn het sobere kleuren, zoals zwart, grijs en bruin. Maar, je kunt natuurlijk niet de gehele woning zwart maken. Felle kleuren mogen zeker voorkomen in een industrieel interieur, wel met mate. In dit artikel vertellen we je meer over kleurgebruik in een industrieel interieur.

Industriële kleuren

Wil je geen verkeerde keuzes maken in je interieur, kies dan voor een van de volgende kleuren. Deze kleuren kun je gewoon gebruiken in een industrieel interieur.

  • Zwart
  • Grijs
  • Wit
  • Bruin
  • Cognac
  • Groen
  • Blauw
  • Taupe
  • Een felle kleur

Hieronder lichten we een aantal kleuren toe voor in een industrieel interieur.

Zwart

De kleur zwart wordt vaak gebruikt in industriële interieurs, maar is niet zo gebruikelijk voor woningontwerpen. Gepaard met de juiste elementen kun je een elegante en stemmige sfeer scheppen die je huis als iets bijzonders laat voelen! Zoek uit hoeveel moet worden toegepast om dit effect te krijgen, zonder je gehele woning zwart in te richten. Zwart zie je tegenwoordig steeds vaker terug in meubels en bijvoorbeeld als zwart metalen onderstel van industriële eettafels.

Grijs

Grijs is een veelzijdige kleur die gebruikt kan worden om in elke omgeving een industriële sfeer te scheppen. Het wordt vaak gezien als de achtergrond voor beton, dat al vele malen met dit materiaal gecombineerd werd op gebouwen en bruggen – maar laat je niet ontmoedigen door zijn kille uitstraling! Er zijn verschillende tinten grijs verkrijgbaar waarmee je je interieur kunt inrichten, variërend van lichte tinten tot donkere tinten.

Wit

Hou je van de reinheid en zuiverheid die met licht geassocieerd wordt? Ga dan voor een witte verfkleur in je industriële interieur. Vooral als het een moderne, bohemien of Scandinavische stijl is – zien we vaak wit terugkomen. Gecombineerd met metalen meubels en industriële lampen creëer je binnen no-time een prachtig industrieel interieur.

Voeg een felle kleur toe

Een zwart / wit woning is niet voor iedereen gewenst. Een felle kleur toevoegen geeft je woning direct kracht en karakter. Denk aan accessoires in fel rood, oranje of geel. Je voegt deze mondjesmaat toe in het interieur. Let op: laat deze kleuren niet overheersen.

Andere berichten uit deze categorie

Welke kleuren kun je combineren met cognac?

Lees dit artikel

Een opgeruimd huis in 30 minuten

Lees dit artikel